Cele mai interesante podcast-uri pe care le-am ascultat până acum

Tim Ferriss cu Derek Sivers

Derek Sivers este unul dintre cei mai autentici oameni pe care am avut ocazia să îi studiez până acum. Fost circar, devenit antreprenor prin simplul fapt că a fost suficient de curios să își facă un website și să își vândă albumul trupei online.

Ce îmi place la Derek Sivers este cât de mulțumit cu el însuși este. Putea să facă o grămadă de bani și și-a dat seama că nu l-ar fi făcut fericit treaba asta. Investitorii îl sunau într-una să îl convingă să îi lase să investească în compania lui. Când și-a dat seama că e prea implicat în companie, a făcut tot posibilul să schimbe felul cum funcționa afacerea, ca să poată funcționa fără el.

Descarcă podcastul

Shane Parish cu Naval Ravikant

Naval Ravikant este un om fascinant, extrem de curios, iar diversitatea lucrurilor pe care le știe este extraordinară. Autorul Farnam Street i-a luat un interviu pentru podcastul lui the Knowledge Project și vorbește cu Naval despre ce apucă: citit, investiții, blockchain, strategie de business, obiceiuri, evoluție.

Ce este fain la Naval e că ia un subiect și îl atacă din toate părțile până se simte satisfăcut cu ceea ce știe despre subiect.

Ce mi s-a părut interesant a fost faptul că Naval suferă ca și mine de o problemă de retenție a informației pe care o citește și este nevoit să o citească de mai multe ori sau să revină de mai multe ori asupra ei ca să o poată înțelege. Credeam că am eu o problemă, dar se pare că se întâmplă și la case mai mari. Pe măsură ce citesc despre mai mulți oameni pe care îi admir, îmi dau seama că problemele mele de retenție a informației sunt destul de comune.

Descarcă podcastul

Joe Rogan cu Jordan B Peterson

Jordan B Peterson este unul dintre preferații mei, pentru că mă pune mereu în situația de a mă răzgândi.

Jordan e un mare promotor al Bibliei drept colecție de mituri și povești moralizatoare și după ce îl asculți vorbind despre arhetipurile prezente în povestirile biblice, chiar dacă ești ateu ca mine, vei începe să apreciezi lucrurile pe care le poți învăța care se regăsesc în această colecție de povești mitice.

Ceea ce mai face JBP extraordinar de bine este să îți dea motive pentru care bărbații și femeile ar trebui să se gândească mai bine la rolurile lor în grupurile sociale pe unde se învârt și la cum anume își conduc viața.

Jordan e un mare promotor al responsabilității, al studierii capacității omului de a face rău ca să eviți asta pe viitor și un mare promotor al înțelegerii personalității prin prisma deciziilor pe care le-ai luat în trecut.

Descarcă podcastul

Mike Mutzel cu Jason Fung

Dacă este să asculți un singur podcast despre fasting, acesta ar trebui să fie acela, pentru că Jason Fung, autorul a mai multe cărți despre obezitate și fasting, vorbește foarte în detaliu despre cum funcționează fastingul, de ce este eficient și de ce ar trebui să faci fasting dacă vrei să trăiești mai mult.

Ce mi se pare interesant este că Jason Fung este genul de om “no bullshit”, le spune exact cum le vede și nu îndulcește lucrurile.

După ce am ascultat acest podcast am devenit foarte interesat de subiect și chiar am încercat timp de 1 săptămână să mănânc o singură masă pe zi.

Experimentul meu a fost de succes, dar de la experiment la obicei este o cale ceva mai lungă, pentru că principala problemă în a adopta fastingul nu este să îl faci tu, ci să te lase toți ceilalți din jurul tău să îl faci.

Când o să le zici oamenilor că tu mănânci doar o masă pe zi, brusc o să devină îngrijorați și te sfătuiesc să mănânci ca să nu ai probleme de sănătate, dar când te văd că bagi ditamai shaorma sau o pizza întreagă, te lasă în pace și nu zic nimic.

Descarcă podcastul